Přerov – Akce Senior symposium si v Přerově získala takovou oblibu, že se letos sociální  pracovníci magistrátu pustili do přípravy už pátého ročníku. Symposium je věnováno občanům 60+, kteří mají možnost strávit aktivně celý den v Městském domě. Tam na ně čekají prezentace, přednášky odborníků, setkání s římskokatolickým knězem, ale i kulturní vystoupení. V rámci akce, která se koná ve středu 4. října, si mohou nechat zdarma změřit také tep, tlak, tuk, cukr, nebo zrak.

„Senior symposium jsme připravili jako dárek k Mezinárodnímu dni seniorů, který připadne na první den v měsíci říjnu. Na dopoledne program, který sestává z prezentace zdravotnických a neziskových organizací, je vstup volný. Na odpolední část je nutné mít vstupenky s místenkou do sálu Městského domu, kde je zhruba 450 míst k sezení,“ uvedl náměstek přerovského primátora Tomáš Navrátil. Jak dále upřesnil, zájemci si mohou přijít vyzvednout vstupenky od pondělí 4. září a to na odbor sociálních věcí a školství s adresou Smetanova 7.

„Po loňské zkušenosti jsme se rozhodli, že předběžná rezervace nebude možná. Kdo se chce akce zúčastnit, musí přijít na sekretariát odboru – kancelář číslo 113 a vyzvednout si vstupenky osobně. Jeden účastník může získat maximálně čtyři vstupenky,“ upřesnila vedoucí odboru sociálních věcí a školství přerovského magistrátu Romana Pospíšilová. A co letos na dříve narozené čeká? Například přednášky dvou primářů – z oddělení urologického a z oddělení ORL, dále pak mohou debatovat se zubařem, nebo si vyslechnout přednášku o psychických poruchách v seniorském věku, na pořadu dne bude i téma „vdovství“.

Senioři se ale nebudou jen vzdělávat. Po jednotlivých blocích na ně čeká i kulturní program. „Tradičně vystoupí senioři z taneční skupiny Druhý dech z Kralic, těšíme se i na kulturní vystoupení aktivních seniorů z Radslavic, představí se nám orientální tanečnice z přerovského studia a Senior symposium nám svým koncertem ukončí zpěvák Pavel Vítek s kapelou TOP Band,“ řekla jedna z hlavních organizátorek akce Marta Šintáková. Podrobný program akce je zveřejněný na www.prerov.eu

ikona souboruPOZVÁNKA S PROGRAMEM (PDF)

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..