Od pondělí 2. října až do pátku 13. října 2017
Důvodem jsou opravy trati mezi Křenovicemi a Přerovem. Všechny rychlíky z Brna do Ostravy i do Olomouce tak nahradí autobusy, které budou jezdit z Brna do Hulína, respektive do Nezamyslic.
Opravy na jednokolejné a velmi vytížené rychlíkové trati se opakují pravidelně a je připravený výlukový jízdní řád, podle kterého vlaky a autobusy pojedou.
Některé autobusy náhradou za vlaky do Ostravy pojedou z Brna přímo do Hulína a některé obslouží i Vyškov a Kojetín. „Spoje přímo do Hulína vyjíždějí ve stejný čas jako vlaky v pravidelném jízdním řádu, spoje přes Vyškov odjíždí s předstihem o 14 minut proti pravidelnému jízdnímu řádu,“ popsala mluvčí Českých drah Monika Bezuchová.. Analogicky také spoje směřující do Brna přijedou později.
Podle pravidelného jízdního řádu vyjíždějí autobusy náhradou za rychlíky na Olomouc, všechny zastaví i ve Vyškově a v Ivanovicích na Hané.
Autobusy pojedou i místo osobních vlaků mezi Vyškovem a Přerovem, kvůli tomu nebudou navazovat osobní vlaky v Přerově ve směru na Olomouc.
Správa železniční dopravní cesty již připravuje náhradu za nevyhovující jednokolejnou trať. Z Brna do Přerova se bude jezdit až 200 kilometrů za hodinu po dvojkolejné trati, její zprovoznění se nyní očekává v roce 2025.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..