Pásku přestřihne ministr zemědělství, ředitel Povodí Moravy a primátor Přerova.

Stavba ochrany města Přerova před povodněmi na nábřeží Edvarda Beneše je oficiálně dokončena. Slavnostní přestřihnutí pásky je naplánováno na středu 27. září ve 14.30 hodin za přítomnosti ministra zemědělství Mariana Jurečky, generálního ředitele Povodí Moravy Václava Garguláka a primátora města Přerova Vladimíra Puchalského.

Projekt „Protipovodňová opatření v Přerově na nábřeží Edvarda Beneše“ představuje druhé dílčí opatření v rámci protipovodňové ochrany města Přerova. Opatření proti povodním zahrnuje protipovodňové betonové nábřežní zídky včetně mobilního hrazení a zhotovení hradidlové komory na kanalizační odlehčovací výusti. Zídka je z monolitického železobetonu, nábřežím se táhne v délce 459 metrů a ve výšce půl až jeden a půl metru.

Protipovodňová ochrana města Přerova je významnou součástí celého komplexu staveb v Pobečví. Po dokončení všech opatření, navržených v intravilánu, bude město chráněno před padesátiletou vodou. Dokončení celé koncepce ochrany Pobečví pak zajistí ochranu před povodněmi, jaké místní obyvatelé zažili v roce 1997. Chránit bude 110 tisíc obyvatel Pobečví a majetek ve výši přibližně 7 miliard korun. Investiční náklady této dílčí stavby protipovodňové ochrany města jsou 12,7 milionu korun. Akce je financována z prostředků dotačního programu Ministerstva zemědělství ČR za finanční spoluúčasti statutárního města Přerova.

Následovat bude stavba dalších opatření v intravilánu města. Protipovodňová ochrana Přerova nad jezem si vyžádá náklady odhadem 101 mil. korun.

 

Zdroj: www.prerov.eu

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..