Vitali Komarov – malíř a grafik pocházející z Ruska. Je absolventem restaurátorské umělecké školy v Petrohradu a od roku 1995 žije a pracuje v Lednici na Jižní Moravě. Jeho obrazy jsou zastoupeny v mnoha veřejných i soukromých sbírkách po celém světě.

Vitali Komarov, zakotven v evropské tradici malby, je silně inspirován Vincentem Van Goghem, ale jeho tvorba prochází dalším rozvojem techniky a vidění barev. Své vize přenáší na plátna olejovou barvou nebo sítotiskem na papír. Předměty jeho obrazů jsou zátiší, krajiny a portréty. Umělcovy obrazy jsou plné života. Jeho barvy jsou jasné, plné citů, měkké a zářivé. Jeho obrazy jsou povznesením ducha a slibují nové začátky.
Výstava představí umělcovy obrazy v technice serigrafie – umělecký sítotisk. Jedná se o práce ručně vyráběné v ateliéru na sítotiskovém stole ve velmi limitované edici. Obrazy pro tisk jsou vlastním výtvorem autora a jsou přeneseny manuálně na pauzovací papír. Jsou vytištěny inkoustem pro sítotisk na kvalitní, těžký papír. Každý výtisk je pak ručně kolorovaný.
Vystavené obrazy budou za sympatickou cenu prodejné.

21. 9. 2017 – 31. 1. 2018
GALERIE REALIT
Jiráskova 3, Přerov


Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..