Cyklověž, která od prosince roku 2015 stojí mezi přerovským autobusovým a vlakovým nádražím, přivítala v úterý 8. srpna ráno cyklistu s pořadovým číslem třicet tisíc. V současné době se prosklený parkovací dům, který má kapacitu 118 kol, naplní i několikrát za den až po střechu.

„Ukazuje se, že lokalita pro cyklověž byla zvolena správně. Lidé přijedou ráno k nádraží, vloží kolo do automatického systému – a pak mohou pokračovat vlakem nebo autobusem. Víme, že řadě Přerovanů to usnadňuje jejich cestu za prací a samozřejmě zpět,“ řekl náměstek přerovského primátora Petr Měřínský. Nejčastější dobou pro uložení kola je čas mezi 6. a 7. hodinou ranní, nejvíce výjezdů kol zaznamenává počítačový systém věže mezi 14. a 16. hodinou. Nejvytíženější je cyklověž během pracovních dnů, kdy lidé ukládají své kolo průměrně na 8 až 10 hodin, ale prázdno není ani o víkendech. Zaparkování kola stojí pět korun na den, majitelé čipové In karty Českých drah si ho mohou do parkovacího domu uložit zdarma. Obsazenost cyklověže je možné si hlídat i přes mobil či počítač.

„Aby měl cyklista jistotu, že pro jeho kolo bude místo, může využívat službu BIKETOWER – to je aplikace, na které si může on-line zkontrolovat, kolik je v domě ještě volných pozic,“ připomněl náměstek Měřínský.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..