22. srpna – Big beat na hradbách
GLAYZY (CZ)

Skoro ostravská téměř rocková kapela GLAYZY čeří vlny rockové hudby již pěknou řádku let. Mohlo by se zdát, že GLAYZY jsou mezi ostatními „IN“ kapelami tak trochu veteráni, avšak na jejich tvorbě a hlavně koncertním projevu to rozhodně není znát.

Od založení dodnes si kapela vytříbila svůj specifický hudební styl. Jak sami členové kapely o sobě říkají, nechtějí, aby je kdokoliv zaškatulkovával. I když jejich hudba dostala už mnoho přívlastků – od temného hardrocku až po svěží world music. Jediný přívlastek, který kapela schvaluje, je ten „na víně“ . Samotní členové kapely uvádějí, že Glayzy, to je prostě ROCK – zpestřený vždy aktuálně tím, co kapela prožívá a co ji baví.
Takže v jejich tvorbě najdete jak klasické rockové balady, tak tvrdé hard kousky, svižné latino dance rytmy, nebo i nějaké to skáčko, občas s nádechem etno nebo punku. Toto vše je ještě okořeněné směsicí jazyků, které kapela používá.  Stoprocentně si každý přijde na své – každý Glayzovský kousek je totiž originál.   A pokud by se našel nějaký „hudební nadšenec“, který by si ani z této pestré hudební glayzovské nabídky nevybral, snad ho dokážou Glayzy potěšit alespoň opticky, a to rovnou obě pohlaví – kapela je totiž fifty fifty plná bab i chlapů.

Aktuální složení: bicí – Miro Lumír Božský, basa – Bobacz, kytara – René, kytara – Maja, klávesy – Magda, zpěv – Hela.



 

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..