Přerov – Dneškem se přehoupneme do druhé poloviny koncertů na hradbách a první srpnové úterý bude pódium patřit polské zpěvačce Ele Debske. Koncert nese podtitul „hippie na hradbách“ a organizátoři vyhlašují poprvé v historii festivalu soutěž pro návštěvníky, a sice soutěž o nejlepší hippie kostým! Výherce bude odměněn věcnou cenou!

Polská bluesová zpěvačka Ela Debska, díky níž si mohli posluchači zavzpomínat na nesmrtelné songy Janis Joplin v Přerově už před dvěma lety na festivalu Blues nad Bečvou, bude ozdobou prvního hradebního srpnového úterku. A nejen to. Polská písničkářka, která má v repertoáru i skladby Leonarda Cohena či Jimiho Hendrixe v osobitých úpravách, je i autorkou vlastních písní.

Zajímavostí je, že hostovala ve Wroclavské opeře, s níž absolvovala turné s představením Vlasy a zpívala i ve Verdiho operách. Jako herečka hrála v několika filmech a k některým složila hudbu. Doprovodná kapela zahraje ve složení: Mateusz Maniak – bicí, Marcin Spera – baskytara a Mateusz Kowalczyk – kytara.

 

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..