29. srpna – Hradby ve stylu 50. let
CHARLIE SLAVÍK REVUE (CZ)
Retro návrat do padesátek s foukací harmonikou Charlie Slavík je nejuznávanějším hráčem na foukací harmoniku v ČR. Jako jediný Čech v historii se v roce 2013 zúčastnil prestižní mezinárodní bluesové soutěže IBC v americkém Memphisu, kde postoupil až do semifinále. Jeho schopnost použití nástroje napříč žánry dokládá množství hudebních nosičů, na kterých se jako sólista podílel.Vystupuje s celou řadou domácích i zahraničních kapel nejen v Evropě, ale i v USA.

Svým novým projektem Charlie Slavík Revue se snaží přiblížit blues evropskému publiku. Blues ve všech jeho odstínech, nekompromisně pulzující, v autentické podobě a s nespoutanou energií. Zahrané tak, jak to umí jenom málokdo. Dotýká se přitom i tenkého pomezí blues a příbuzných žánrů jako je soul, swing a doo-wop.

Vlastní tvorba, která tvoří nedílnou součást repertoáru kapely, je při vystoupeních proložena slavnými bluesovými skladbami.

Kapela je hvězdně obsazena mladou generací hudebníků: Charlie Slavík – foukací harmonika a zpěv, Tomáš Vokurka – bicí, Jiří Maršíček – kytara a zpěv, Adam Nohavica – baskytara a zpěv. Na domácích i zahraničních pódiích můžete Charlieho Slavíka také vidět a slyšet také s akustickou verzí projektu. Kromě aktivního hraní je i vyhledávaným lektorem na muzikantských workshopech.
Charlie Slavík je firemním hráčem německé firmy Seydel – nejstaršího výrobce foukacích harmonik na světě.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..