Změna programu – Fernando Saunders & band.

Vzhledem k tomu, že bubeník Gergő Borlai dostal nabídku na natáčení CD a navazující turné s Tony MacAlpinem a do Evropy nepřiletí, odřekl 15.7. evropské koncerty a plánovaný koncert David Kollar Trio se 18.7. na hradbách neuskuteční. Produkce festivalu zajistila jiný program, který jistě nebude o nic méně kvalitní.

18.7. / 19 h – Fernando Saunders & band

Fernando Saunders je virtuózním hráčem na baskytaru a několik dalších nástrojů, ale hlavně je také autorem a zpěvákem produkujícím kvalitní a posluchačsky přívětivé popové věci s kořeny v jazzrockové fusion a částečně i v popové odnoži černého soulu.

Fernando hrál na začátku 80. let v kapele Jeff Beck with the Jan Hammer Group a poté byl dlouholetým baskytaristou Lou Reeda a mimo jiné také spoluhráčem Jimmyho Page či Erica Claptona. Má za sebou 11 řadových desek s Lou Reedem z let 1982 – 2008 a několik sólových desek. Mezi další známá jména se kterými spolupracoval patří také Joe Cocker, John McLaughlin, Luciano Pavarotti, Slash, Suzanne Vega, Ronnie Wood, Charlie Watts nebo Bill Wyman.

 

Původně plánovaný progresivní jazzrock tedy sice nahradí posluchačsky vděčnější pop soul, ovšem za realizační tým festivalu věříme, že Fernando Saunders bude plnohodnotnou náhradou zrušeného koncertu.

V případě trvalého deště se koncert koná v klubu Teplo v Přerově.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..