V letních měsících se policie zaměřuje na neukázněné řidiče a nezodpovědné koupající se osoby v lokalitě tovačovských jezer, kde se nachází významný zdroj pitné vody pro občany Přerovska a je zde přísný zákaz koupání. Stejně jako v loňském roce i letos probíhají a budou probíhat v těchto lokalitách v pravidelných i nepravidelných intervalech a dle klimatických podmínek kontroly v rámci běžného výkonu služby, ale také v rámci opatření většího rozsahu. Již několik osob nedbajících na zákaz bylo v letošním roce vyřešeno blokovou pokutou.

Do blízkosti vodárenských zdrojů, jedná se o jezera Tovačov I – sever a Troubky II, je přísný zákaz vstupu všem nepovolaným osobám a u obou platí přísný zákaz koupání. Jejich porušením se občané dopouští přestupku na úseku vodního hospodářství a lze jim na místě uložit blokovou pokutu až do výše 2 000 Kč a v případě, že bude oznámen správnímu orgánu, může se pokuta ve správním řízení vyšplhat až na částku 30 000 Kč za porušení tohoto ustanovení. Řidičům za nerespektování zákazu vjezdu hrozí pokuta do 2 000 Kč.

Upozorňujeme všechny občany, aby ke koupání využívali místa, kde je tento způsob relaxace povolený a zbytečně se nevystavovali možnosti právního postihu za nedodržování zákazů a také chránili zdroj pitné vody, který je nezbytně důležitý pro každého z nás. I nadále budou na těchto místech probíhat náhodné kontroly v průběhu celého léta.


Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..