Přerov – Pracovníci technických služeb obsadí v pondělí 15. května přerovskou Lagunu. Během deseti dnů vybourají popraskané asfaltové chodníky a nahradí je novým povrchem.

„Kořeny topolů, které tu celá desetiletí rostly, nadzvedly chodníky kolem Laguny. Staré stromy byly v březnu pokáceny, teď nás čeká oprava pěší zóny. Žádáme proto občany, aby se po dobu stavby pohybovali v této odpočinkové zóně města opatrně,“ upozornil jednatel Technických služeb města Přerova Bohumír Střelec.

Nové chodníky budou opět asfaltové – ale stromy, které tu budou v rámci náhradní výsadby vysazeny, už nepůjdou do země v blízkosti komunikace. „Stromy vysadíme na podzim do prostoru celého areálu, nikoliv k chodníkům, protože problém s kořeny by se nám opakoval. Změna bude i v druhové skladbě. Nebude tu typicky městská zeleň, ale spíše krajinářské druhy stromů, které lépe zapadnou do prostředí v těsné blízkosti Žebračky,“ doplnila Hedvika Hubáčková z odboru majetku přerovského magistrátu.

Připomněla i to, že pokáceno tu bylo šest topolů, které nebyly v dobré zdravotní kondici – a místo nich tu zakoření zhruba dvacítka nových stromů. Určitá omezení nebudou příští týden platit jen v místě pro pěší, ale také ve skateparku, který je součástí Laguny. Od středy 17. do pátku 19. května bude areál uzavřen, protože tam pracovníci technických služeb provedou výměnu opláštění, nátěr ramp a nově bude natřeno i oplocení celého areálu.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..