Přerov – Projekt Sportovní mateřské školy, který běží od září loňského roku, splnil nad míru očekávání a pokračuje tak i v dalším školním roce, do kterého se blíží zápis dětí. Na celé realizaci úzce spolupracuje MŠ Kouřílkova, HC ZUBR Přerov a ZŠ Želatovská s podporou města a Olomouckého kraje.

Přípravy na začátek projektu byly dlouhé, všechno se ale podařilo, proto činnost Sportovní mateřské školy mohla v září začít. Pracovali jsme na tom velmi intenzivně téměř dva roky. Velkou zásluhu na začátku činnosti má Přemysl Dvorský, ředitel Základní školy Želatovská a Jitka Kořínková, ředitelka Mateřské školy Kouřílkova,“ řekl sportovní manažer mládeže Zubrů Vladimír Kočara.

Program je rozdělený do dvou výukových dní. V úterý se můžou děti těšit na ledovou plochu (v aktuálních letních měsícíh na in-line plochu) v přerovské MEO Aréně, kde se učí základům bruslení. Ve čtvrtek poté navštěvují sportovní halu, kde rozvíjí základní motorické schopnosti a rozvíjí širokou škálu dovedností formou a gymnasticko-herních cvičení. Vše pod dohledem specializovaných odborníků.

Tímto projektem chceme docílit toho, aby děti braly pohyb jako přirozenou součást života. Jestli se z nich stanou hokejisté, atletky nebo volejbalistky, budeme jen rádi. Už nyní nás napadají další věci, kterými bychom mohli program Sportovní mateřské školy vylepšit.“ dodal Vladimír Kočara, sportovní manažer mládeže.

 

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..