Včera krátce před pátou hodinou odpoledne volal na linku 158 muž, že jeho švagr přinesl domů předmět, který vypadá jako granát. Předmět vzal a odnesl v tašce před dům v Přerově na ulici Wilsonova a bezprostředně poté informoval o nálezu policii.

Na místo se ihned dostavili policisté, kteří zajistili místo i ulici, aby zabránili vstupu a přítomnosti dalších osob v blízkosti nalezeného předmětu. Megafonem byli informováni a následně upozorněni i obyvatelé domů v okolí, aby nevycházeli, nezdržovali se v blízkosti oken a opustili místnosti situované do ulice. Z okolních restaurací a domů bylo mimo vyhrazený prostor evakuováno na 60 osob. Přivolaní pyrotechnici nejprve uložený předmět v plátěné tašce zrentgenovali a podle výsledku zjistili, že by se mohlo jednat o granát s pojistkou. Po fyzické prohlídce specialista zjistil, že se naštěstí jedná jen o zdařilou atrapu granátu F1 černé barvy s pojistkou.

Následovala i prohlídka prostor, kde byla atrapa nalezena, ale žádné další nebezpečné předměty připomínající munici se zde nenacházely. Nalezený předmět si pyrotechnik odvezl. Na místě zasahovali dva pyrotechnici, 7 policistů, 3 strážníci městské policie a 2 posádky hasičů. Ulice Wilsonova byla uzavřena necelou hodinu a půl od oznámení.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..