Přerov – Už od loňského roku se v Přerově demontují, bourají – a následně staví a opravují dětská hřiště. Mnohá z nich už dosloužila, a tak je třeba jejich prvky nahradit moderními herními sestavami. Do rekonstrukcí, úprav a nákupu nových atrakcí investuje letos Přerov milion a půl.

„Například hřiště v Kozlovské ulici, staré už přes dvě desítky let, čeká během léta likvidace. Protože je toto místo u rybníka dětmi i rodiči oblíbené, budou tu na podzim instalovány nové věci – pružinová houpadla, vahadlové houpačky, kolotoč, šplhací věž, houpací hnízdo a lanová pyramida. Chybět nebudou ani lavičky a nové odpadkové koše,“ uvedla Michaela Kašíková z přerovského magistrátu.

V současné době vzniká například i hřiště v sídlištní zástavbě Budovatelů, která je v blízkosti základní školy. Tam se děti mohou těšit na novou šplhací sestavu a lanovou pyramidu, k inventáři budou patřit nová místa na sezení i plot, který oddělí hrací plochu od chodníku. „Nové herní prvky vyrostou v průběhu následujících týdnů také v ulicích třída 17.listopadu, Na Odpoledni, Sokolská, Osmek, Kozlovská, Želatovská a také v areálu Lagun. Tam šla investice i do obnovy skateparku. Nyní probíhá výměna opláštění ramp – z překližky za plechové, následně bude hotové oplocení a počítá se i s novým nátěrem ramp,“ vzpomněl náměstek primátora Petr Měřínský (ANO).

Investice putuje nejen do bezpečných a atraktivních hracích prvků, ale také do míst, kde pod dětskýma rukama vznikají bábovky i hrady. „Nová pískoviště i s kryty dáme před výškový dům Velká Dlážka 1 a dále pak do prostoru v Mikuláškově a v Jasínkově ulici. Naopak málo využívané pískoviště, které bylo vyhodnoceno jako nadbytečné – před domy na adrese Kabelíkova 16 až 18, zmizí z mapy města i s přístupovými chodníky,“ doplnila Michaela Kašíková.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..