Přerov – Lidé, kteří po Přerově cestují autobusovou dopravou, nebudou od 5. do 19.dubna vnímat autobusové zastávky jenom jako místo, které je ochrání před deštěm či větrem.Na celé dva týdny totiž budou tyto přístřešky „oděny“ do pestré výzdoby, která bude připomínkou velikonočních svátků. V prostoru se tak objeví vajíčka, zajíčci, ale i jarní květiny, které vnesou do „místa čekání“ příjemný jarní ráz.

„O výzdobu jedenácti autobusových zastávek se postarají především děti či studenti a jejich učitelé. Do akce se zapojí Gymnázium Jakuba Škody a Základní školy Komenského, Želatovská a Kopaniny. Své zastávky budou chystat také děti z DDM Atlas, výtvarnou výzdobu zajistí i Loutkové divadlo, Městská knihovna a jednu ze zastávek nastrojí fotografka Zuzana Bobovníková,“ uvedla zastupitelka Marta Jandová (SpP).

Všech jedenáct velikonočně zkrášlených čekáren pak bude soutěžit o tu nejzdařilejší práci. Od 10. do 20. dubna budou fotky zastávek k dispozici na webu města Přerova, kde mohou uživatelé hlasovat pro výzdobu, která je nejvíce oslovila. Vítězný tým pak dostane poukaz na občerstvení do Městského domu.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..