Přerovští kriminalisté si v únoru posvítili na drogové dealery. Zatýkání jednoho z nich policisté zachytili přímo v akci. Mladík, který prodával marihuanu a žena, která distribuovala pervitin jsou teď oba stíháni na svobodě.

Mladík prodával marihuanu a extázi

Na ulici Odpolední v Přerově byl zadržen teprve 20letý mladík, který byl podezřelý z dristribuce drog.  Spolu s ním byly zdrženy další dvě osoby, které byly po pár hodinách propuštěny na svobodu. Podezřelý zůstal po provedených úkonech v policejní cele, kde setrval až do dalšího dne, kdy s ním policisté dál pracovali. Bylo mu sděleno podezření z výše uvedeného trestného činu, protože od září roku 2015 prodával v Přerově marihuanu a to nejméně ve 216 případech v množství jednoho gramu, za částku 200 Kč.

Jedné osobě prodal celkové množství 130 gramů. Od počátku roku 2016 distribuoval na Přerovsku i tablety extáze, které předával minimálně 4 osobám. Jednalo se o celkové množství 109 tablet v částce 200 Kč za kus. Při zadržení u něho policisté zajistili marihuanu a 10 tablet extáze. Při následné domovní prohlídce v místě bydliště zadrženého bylo nalezeno přes 16 gramů marihuany, která byla určena k další distribuci.

Dealerka prodávala pervitin v celém regionu

V polovině února zadrželi a obvinili přerovští kriminalisté 29letou ženu žijící v Přerově, která prodávala a distribuovala pervitin v přerovském regionu. Její nelegální činnost byla v hledáčku policistů již nějakou dobu a tak ne náhodou byla podezřelá, bez použití donucovacích prostředků, zadržena na ulici Seifertova a převezena na policejní služebnu.

Zde si, po nočním pobytu v policejní cele, vyslechla podezření z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, protože se prodeji věnovala od počátku roku 2015 až do doby zadržení. Pervitin prodávala dalším zájemcům a to buď za finanční prostředky, nebo za protislužby ve formě dodání léků, které slouží k výrobě drog a jednou látku předala výměnou za elektroniku.

Oba podezřelí budou stíháni na svobodě

Oba podezřelí byli den po zadržení propuštěni na svobodu, kde je vedeno jejich trestní stíhání. V minulosti ani jeden z nich nebyl za obdobnou trestnou činnost odsouzeni. Nyní jim však dle trestního zákoníku hrozí trest od jednoho roku do pěti let. Mezi podezřelými není žádná vzájemná vazba, každý páchal trestnou činnost samostatně.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..