Otázky a odpovědi na téma.

Komu je určeno senior taxi?

Autem označeným senior taxi mohou cestovat lidé z Přerova a jeho místních částí, kteří dosáhli pětašedesáti let. Pokud senioři počítají s tím, že budou chtít využít tuto službu, musejí si předem vyřídit průkaz. Ten získají zdarma u úředníků z odboru sociálních věcí a školství, kteří sídlí na adrese Smetanova 7. Průkazky se budou vydávat od 20. března do 27. dubna v kanceláři číslo 103, která je v prvním patře úřadu. Od 2. května pak budou průkaz vyřizovat úředníci z kanceláře číslo 7, která je v přízemí budovy. Zájemci musejí přijít osobně a mít s sebou platný občanský průkaz.

Kdy a kde si mohou senioři službu objednat?

Senior taxi bude fungovat od pondělí do pátku od sedmi hodin ráno do tří hodin odpoledne. Ovšem objednat si jízdu je nutné minimálně jeden den předem. První objednávky pro senior taxi budou přijímány 30. března na telefonním čísle 720 078 661. Číslo budou mít zákazníci uvedené na své kartičce, určitě si ho mnozí senioři zařadí mezi kontakty do svých mobilů.

Kolik korun bude jízda stát a kolik lidí se může v autě přepravit?

Jedna jízda bude stát dvacet korun – a je jedno, jestli senior pojede do nemocnice třeba z osm kilometrů vzdálených Penčic, nebo z kilometr vzdáleného náměstí. Jde o jednotnou cenu. Ovšem pozor – zpáteční jízda je také zpoplatněna stejnou částkou, a musí být rovněž předem objednaná. Každý senior, který má na službu nárok, může mít sebou jako doprovod jednu osobu. Důležité je také vědět, že nástupní místo se musí shodovat s bydlištěm osoby, které je uvedené na průkazu. Čili není možné, aby se senior dožadoval, že chce taxikáře přistavit do jiného bodu – třeba před byt syna či dcery.


Kolikrát za měsíc může jeden senior službu využít?


Služba je omezena na maximálně šest jízd v měsíci pro jednoho seniora. Počítáme se seriózností zákazníků, kteří nám dají včas vědět v případě, že si službu objednají, ale nebudou ji moci využít.

Kam všude se zákazníci se senior taxi dostanou?


Přepravit se mohou do přerovské nemocnice, k odborným a praktickým lékařům, na Českou poštu, na všechny adresy Magistrátu města Přerova, na Úřad práce České republiky, na Katastrální úřad, Finanční úřad a Okresní správu sociálního zabezpečení.

Někteří senioři mohou mít problém s nástupem do auta. Pomůže jim řidič?


Ano, takto bude instruován. Naší podmínkou bylo, aby řidič byl ochotný a empatický k zákazníkům, kteří se mohou potýkat s nejrůznějšími problémy. Řidič bude pracovníkem magistrátu, zajištěn je i jeho zástup v době nemoci či dovolené – senioři se proto nemusejí obávat výpadku služby. Rovněž je zajištěné bezpečné a prostorné auto.

 

Zdroj: www.prerov.eu

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..