Přerov – Přerovští zastupitelé se budou v dubnu zabývat hlukovou vyhláškou, která by měla upravovat provoz hlasitých zařízení, nakládání s pyrotechnikou a také by měla přinést výjimky pro kulturní, společenské či sportovní akce, které budou i po desáté hodině večerní zdrojem hluku.

Radní vyzvali už závěrem loňského roku pořadatele akcí, aby se přihlásili, zajistili si tak výjimku pro své akce – a vyhnuli se tak pokutě za rušení nočního klidu. Teď ještě dávají poslední šanci těm organizátorům, kteří se třeba v posledních dnech rozhodli na území Přerova či místních částí pořádat akce celoobecního významu – venkovní zábavy, festivaly, slavnosti a jiné veselice.

Přihlásit je mohou do konce března na adrese: zdenek.danek@prerov.eu. „Sdělení by mělo obsahovat informace o akci, kolik lidí se jí s největší pravděpodobností zúčastní a také zdůvodnění, v čem je akce výjimečná a měla by si tedy zasloužit výjimku, která by se měla stát součástí obecně závazné vyhlášky.Oznamovatelé by nám měli sdělit i to, do kolik hodin chtějí výjimku poskytnout,“ konstatoval zastupitel Petr Hermély (Nezávislí), který bude materiál svým kolegům v zastupitelstvu předkládat.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..