Šest jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů v noci řešilo nastalou situaci po zatopení autosalonu v Olomouci – Holici. Voda z polí po vydaných srážkách nestačila během dne odtékat a již v dopoledních hodinách hasiči situaci na místě monitorovali. V noci se situace zhoršila a voda zaplavila celý prostor autosalonu i okolí. Hasiči prováděli pročištění odtokových kanálů i části potoka, a také nasadili několik vysokokapacitních plovoucích čerpadel. Některé ze zasahujících jednotek prováděly v prostorách letiště přípravu pytlů z pískem, pro následnou výstavbu hrazení a odklonění stále přitékající vody z polí.

„K pomoci k události byly povolány v následném čase další jednotky, celkem na místě zasahovalo devět jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů,“ uvedl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Situace se komplikovala při odtoku vody a malou prostupností přes přechodové mostky a další překážky. Hasiči nasadili další plovoucí čerpadla a odlehčovali tak průtoku přes tyto kritická místa. V některých místech pro zamezení zatopení okolních komerčních objektů byly vystavěny menší hráze. Okolní místa z hrozícím nebezpečím jsou stále monitorována. Ještě kolem 23 hodiny hasiči odčerpávali velké vodní laguny u autosalonu a jeho okolí, dále po délce toku místního potoka je prováděno podpůrné přečerpávání.

 

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..