Podle rozhodnutí kraje by se v příštím školním roce neměla otevřít prima na Gymnáziu Jana Blahoslava a Střední pedagogické škole v Přerově. Studenti i jejich rodiče jsou zprávou zaskočení a obávají se o další budoucnost školy.

Ředitelka školy Romana Studýnková odmítla celou věc na kameru komentovat, s tím, že nové nařízení bere na vědomí, avšak nesouhlasí s jeho oznámením několik dnů před vyhlášením přijímacího řízení. Studenti začali proti usnesení kraje sepisovat petice.

Na Gymnáziu Jakuba Škody naproti tomu budou otevírat hned dvě třídy primánů. V loňském roce zde bylo přijato pouze 30 dětí. Zájem o vzdělání na této škole byl však daleko větší, proto gymnázium podalo žádost o opětovné otevření dvou tříd, kterému bylo vyhověno.

Podle šéfa odboru školství Krajského úřadu v Olomouci Miroslava Gajdůška v posledních letech nastal rozvoj všeobecného vzdělávání, který měl za následek nedostatek studentů odborných škol, a tím i úbytek kvalifikovaných pracovních sil.  Otevřením pouze dvou tříd gymnázia v celém Přerově by se tak měl zvýšit zájem o odborné vzdělání.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..