Poměrně krátkou historii má za sebou v Přerově sběr jedlých tuků. Od března loňského roku mohli lidé nosit tuk ze svých ploten do barelů, které byly k dispozici ve sběrných dvorech Technických služeb města Přerova.

Od července se sběrné nádoby o objemu 120 litrů objevily i v ulicích města – konkrétně na deseti místech. Přerované tyto zelené nádoby s oranžovým víkem nenechali bez povšimnutí. Za pár měsíců do nich přelili stovky litrů olejů a tuků, které by jinak skončily ve dřezech, popelnicích či záchodových mísách.

„Do nádob, umístěných v ulicích, donesli lidé 360 litrů – a do sběrných dvorů odevzdali 780 litrů,“ konstatovala Šárka Slezáková z Technických služeb.

Protože se občané do třídění tuků aktivně zapojili, uvažuje se letos o rozšíření počtu nádob, které by se mohly objevit v zástavbě.

V Přerově mohou lidé třídit papír, sklo, plasty, od roku 2015 biologicky rozložitelný komunální odpad a od roku 2016 i rostlinné oleje. Kromě toho mohou do dvou sběrných dvorů v ulicích Na Hrázi a Želatovská vozit vysloužilé věci – od nefunkčních televizí přes staré matrace až třeba po vyřazené skříně.

 

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..