Přerov – Po téměř měsíci a půl se mohli hráči A – týmu HC ZUBR Přerov radovat v domácím stánku před svými fanoušky ze zisku 3 bodů. Naposledy tomu totiž bylo 17.12. loňského roku. Zubři v napínavém utkání dokázali dotáhnout zápas s klasickým rivalem z Havířova do vítězného konce v poměru 3:1 a získali velice cenné 3 body do tabulky WSM ligy v boji o předkolo play – off.

Havířovský AZ přijel dle slov hlavního trenéra Martina Janečka v pozměněné sestavě: „Musím říct, že jsme dnes přijeli s devíti útočníky. Úplně se nám rozpadla sestava kvůli nemocem a zraněním, takže jsme to polátali. Stáhli jsme si hráče ze střídavých startů, abychom to vůbec dali dohromady a připravovali jsme se na defenzívu.“

AZ se bránil poctivě celý zápas, kdy hrozil jen z občasných protiútoku, ze kterého se mu povedlo v v 17. minutě vyrovnat na 1:1. Zubři poté dlouhé minuty dobývali Šafránkovu branku. Podařilo se to až Lubomíru Kovaříkovi v 47. minutě, kdy dokázal pohotově vystřelil z mezikruží. Nutno podotknout, že Šafránek měl díky souboji Goiše s Krislem v brankovišti ztíženou pozici. Uklidnění přinesla Zubrům 50. minuta, kdy Marek Sikora nekompromisně tvrdou střelou z mezikruží využil nabídku Matouše Kratochvíla a zvýšil tak na 3:1. Zubři si závěr zápasu pohlídali a připsali si tak velmi cenné 3 body do tabulky WSM ligy. Rozhovor s kapitánem Tomášem Sýkorou, který hodnotil zápas s Havířovem naleznete pod článkem.

V pondělí se Zubři představí v dohrávce 48. kola na ledě souseda v tabulce Benátek nad Jizerou, kde se bude hrát o další velice cenné body v závěru základní části.

 

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..