Několik případů násilností mezi občany řešili policisté během uplynulého víkendu v Přerově. Kromě  strkanice, ve kterou se zvrhla narozeninová oslava na ubytovně, to byla také bitka mezi bezdomovci v sedárně Červeného kříže nebo zatím nezdůvodněné napadení páru na cyklostezce na křižovatce U Kormorána.

Oslava na ubytovně se zvrhla v pošťuchování, dva muži skončili na záchytce

Hned v pátek v nočních hodinách vyjížděli na ulici Dluhonskou, když bylo na linku tísňového volání oznámeno vloupání do objektu. Na místě přivolaná hlídka ale zjistila, že věci se mají poněkud jinak. Na ubytovně se konala oslava narozenin a při ní docházelo ke vzájemnému slovnímu napadání a fyzickému postrkování mezi jejími podnapilými účastníky. Oslavující občané výzvy policistů k ukončení jejich protiprávního nebrali vážně a mimo jiné hlídku slovně uráželi. Z těchto důvodů byly použity proti třem mužům a jedné ženě donucovací prostředky, kteří následně skončili na služebně druhého přerovského obvodního oddělení.

Všichni zajištění se podrobili dechovým zkouškám, které byly pozitivní. Nejméně nadýchala 26letá žena (1,72 ‰), která byla po lékařském vyšetření a provedených úkonech ze zadržení propuštěna. Zbylí tři muži nadýchali všichni přes dvě promile a skončili na záchytce v Kroměříži, kam byli eskortováni. Událost byla zadokumentována jako přestupek proti občanskému soužití a proti veřejnému pořádku.

V sedárně Červeného kříže tloukli muže pěstmi

V sobotních nočních hodinách v místnosti tzv. sedárny Českého červeného kříže v Přerově napadl 24letý muž se stejně starou ženou 30letého muže. K útoku došlo po předchozí slovní rozepři, kterou mezi sebou měli. Společně muže tloukli pěstmi do celého těla a mladá agresorka napadenému uštědřila i kopanec do hlavy a způsobila poškozenému zranění na hlavě, se kterým byl převezen do místní nemocnice.

„Žena hrdě prohlásila, že kopla ležícího do hlavy a i její přítel se vesele vyjadřoval ke svému podílu na zranění. Vzápětí se žena na zraněného opět pokusila vrhnout, tomu však již strážníci zabránili za použití donucovacích prostředků. Stejný pokus učinil i její partner, avšak i on následně skončil v poutech. Podle dostupných informací měla dvojice podobně surovým způsobem napadnout před několika hodinami jiný pár a muži způsobit vážná zranění. Od té doby po nich policie pátrala. Zraněného bezdomovce si odvezla záchranka a útočný pár skončil na policejní stanici,“ uvedl Miroslav Komínek, zástupce ředitele Městské policie Přerov.

Zraněný však na ošetření nečekal a z nemocnice utekl. Případ policie šetří pro trestný čin výtržnictví s dvouletou trestní sazbou odnětí svobody.

Muž a žena na křižovatce U Kormorána bezdůvodně napadli jiný pár

Ve stejný den ve večerních hodinách byl na cyklostezce poblíž restaurace U komára napaden 31letý muž a jeho o dva roky starší partnerka. Prozatím neznámá žena bezdůvodně strčila do poškozené, která upadla na zem. Přítel se napadené ženy zastal, ale v tom okamžiku byl terčem útoku neznámého muže, který ho povalil na zem. Když se postavil zpět na nohy, útok ze strany neznámého pokračoval dál a bez rozmyslu napadal muže pěstmi a kopanci do celého těla.Poškozený skončil se zraněními v nemocnici, odkud byl na základě lékařského rozhodnutí převezen do Fakultní nemocnice Olomouc na oční oddělení. Případ šetříme pro trestné činy výtržnictví a ublížení na zdraví s maximální tříletou trestní sazbou odnětí svobody až na tři roky.

 

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..