Že je v Přerově nabízení služeb u dveří obyvatel zakázáno si neuvědomila žena, která občanům nabízela slevy na elektřinu. Za podomní prodej hrozí až 30ti tisícová pokuta

V lednu policisté přijali na linku 158 oznámení od občana, že se v místě jeho bydliště na sídlišti v Přerově nachází žena, která zazvonila na jeho byt a také zvoní na další byty. Dle jeho sdělení požaduje po nájemnících poukázání vyúčtování elektřiny za loňský rok a nabízí jim slevy na elektřinu. Na místo požadoval příjezd policejní hlídky, protože se oprávněně domníval, že jednání ženy je v rozporu s městskou vyhláškou. V době příjezdu hlídky se podezřelá osoba nacházela ještě na místě. Policisté mladé ženě za porušení zákona přestupkovým jednáním uložili blokovou pokutu ve výši 500 Kč.

Co dělat, když u vás zazvoní nezvaný prodejce?

Obce vydáváním vyhlášek zakazující poskytování různých služeb chrání své občany před možným protiprávním jednáním ze strany jejich poskytovatelů. Pokud se setkáte s osobou či osobami, které nabízí takovéto služby a podomní prodeje a obtěžují svým jednáním nejen vás, ale i nájemníky a majitele domu, porušují vyhlášku města či obce. V takovýchto případech kontaktujte městskou (platí pouze pro města a místních části) nebo státní policii, protože tyto osoby se dopouští přestupku proti pořádku ve státní správě a přestupku proti pořádku v územní samosprávě, za který hrozí až třicetitisícová pokuta.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..