Zajímavá a svým způsobem ojedinělá smlouva byla podepsána na přerovské radnici. Jejím předmětem je výpůjčka živého zvířete. Konkrétně se ve smlouvě píše o výpůjčce čtyřletého německého ovčáka, který se jmenuje Chaka Warpeco a bude už od čtvrtku 24. února ve službách městské policie. 

V současné době má Městská policie Přerov čtyři směny se čtyřmi psovody – ale prakticky jsou k dispozici pouze tři služební psi se zákonem stanovenými zkouškami.

„Naši psovodi dlouhodobě spolupracují s kolegy z republikové policie a také se psovodem Armády ČR. Ten nám nabídl svého plně vycvičeného psa k bezplatnému pronájmu, protože se zúčastní dlouhodobé vojenské mise v zahraničí a o psa se nebude moci starat,“ vysvětlil zástupce ředitele Městské policie Přerov Miroslav Komínek.

Pořízení nového vycvičeného psa stojí zhruba 40 až 60 tisíc korun.

„Vzhledem k tomu, že známe jak majitele, tak i zmíněného psa, který se účastnil společných výcviků, rozhodli jsme se využít této možnosti a doplnit potřebný stav služebních psů s minimálními náklady města,“ doplnil Komínek.

Za „vypůjčeného psa“ město platit nebude, samozřejmostí ale je, že mu bude poskytnuta veškerá péče. Smlouva byla podepsána na dobu neurčitou.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..