Likvidace požáru mobilního domu v Lověšicích, Přerov.

Čtyři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů vyjely v sobotu v brzkých ranních hodinách k požáru v Lověšicích místní části Přerova. Dle sdělení v tísňovém hovoru, poblíž železniční trati s popisem zahoření dřevěné šopy či buňky. K místu operační středisko vyslalo profesionální jednotku požární stanice v Přerově a to posádky dvou cisternových vozidel, dále také drážní kolegy (HZSp SŽDC), dobrovolné hasiče z Přerova a Troubek.

Jednalo se o mobilní dům tzv. “mobilehouse“ o rozměrech zhruba 4×12 metrů, plameny jej nekompromisně zcela pohltily a šance o jakoukoliv záchranu byla mizivá.

V době vzniku požáru se uvnitř nacházely dvě osoby naštěstí se dokázaly včas dostat do bezpečí. V hořícím objektu zůstaly dvě tlakové láhve, po nalezení jej hasiči v bezpečném prostoru ochlazovali. V následujícím čase hasiči postupně procházeli požářiště a dohašovali menší ohniska, požár celkově zlikvidovali zhruba po dvou hodinách a jednotky se postupně začaly navracet na své základny. Na místě pracoval také hasičský vyšetřovatel, po konzultaci s majitelem byla výše škody stanovena v částce 350tis, s největší pravděpodobností došlo k zahoření od topného systému na dřevo.

 


Požár střechy hospodářského přístavku ve Věrovanech na Olomoucku.

Další čtyři jednotky hasičů Olomouckého kraje včera krátce před polednem vyrazily k likvidaci požáru střechy hospodářského přístavku ve Věrovanech na Olomoucku. Společně s profesionální jednotkou požární stanice Olomouc zasahovali dobrovolní hasiči Dub nad Moravou, Věrovany a Tovačov.

Požár zasáhl podkrovní část střešní konstrukce objektu s plechovou krytinou a skladovaného materiálu, k zahoření došlo na ploše zhruba 12×5 metrů.

Hasičům se velmi rychle podařilo zabránit většímu rozšiřování, nadále poté pokračovali v postupném dohašování ve špatně dostupných stropních prostorách a postupně likvidovali menší ohniska. Po zhruba dvou hodinách požár celkově likvidovali. Vyšetřovatel hasičů po dohodě s majiteli stanovil výši škody na částku 400tis korun, po příčině se stále pátrá.

 

Zdroj: HZS Olomouckého kraje

 

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..