Části Přerova – Přerov-město, Újezdec a Lověšice – se nacházejí kvůli ptačí chřipce v ochranném pásmu. Podle nařízení Státní veterinární správy bude až do 27. ledna probíhat v jednotlivých domech sčítání drůbeže a jiného chovaného ptactva.

Uhynulé ptáky je potřeba hlásit policii

Získané informace budou nezbytné pro další postup veterinární správy i pro případné finanční odškodnění při likvidaci chovu – žádáme proto majitele ptáků o spolupráci. Zároveň vyzýváme občany, aby v případě, že na svém pozemku najdou uhynulého ptáka, zajistili jeho přemístění do speciálního kontejneru, který bude přistaven ve všech místních částech na označeném místě, v Přerově bude tento kontejner umístěný v Útulku pro opuštěná zvířata.
V případě nálezu uhynulého ptáka na veřejném prostranství informujte Městskou policii na telefonním čísle 581 268 416. Místní části Čekyně, Dluhonice, Henčlov, Kozlovice, Penčice, Popovice, Předmostí, Žeravice a Vinary se nacházejí v takzvaném pásmu dozoru. I tam platí výzva pro občany, jak postupovat v případě, že najdou na svém pozemku nebo na veřejném prostranství uhynulého ptáka.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..