Soutěž s vypovídajícím názvem Přerovská stavba roku 2016 vyhlásili přerovští radní. Oceňovat budou stavby přihlášené do čtyř kategorií – novostavba, fasáda rekonstrukce, fasáda panelového domu a interiér. Do soutěže se mohou zájemci hlásit do poloviny března.

„Směrem i cílem tohoto klání je oceňovat dobré příklady na poli architektury a ukázat tak hezkou tvář Přerova. Vítězné dílo ponese titul „Přerovská stavba roku“, který znamená nejvyšší kvalitu provedeného díla v dané kategorii na území Přerova, včetně jeho místních částí,“ shrnul náměstek přerovského primátora Pavel Košutek (ANO).

Naposledy se v Přerově oceňovaly stavby v roce 2015 – a to za rok 2014. Odborná porota totiž doporučila dvouletý cyklus, aby byla vyšší konkurence mezi přihlášenými stavbami.

„Do soutěže je možno přihlásit dílo, které bylo řádně ukončeno – například zkolaudováno, ohlášeno či předáno –  v letech 2015 a 2016. U interiérů a novostaveb to mohou být i v stavby z roku 2014,“ doplnila Klára Koryčanová z přerovského magistrátu.

Soutěžní porota, která bude stavby hodnotit, by měla mít o vítězích jasno do poloviny roku 2017, vítězové budou odtajněni až po schválení v radě města.

„Díla budou posuzována a výsledky budou schvalovány anonymně, tedy bez uvedení vlastníka objektu, autora projektu a dodavatele stavby. Chceme se tímto vyhnout podezření, že by někdo mohl být zvýhodněn,“ doplnil Pavel Košutek.

Vítězové každé kategorie získají výhru v podobě 50 tisíc korun, pouze interiér bude ohodnocen částkou 10 tisíc.

Veškeré informace najdou zájemci na webových stránkách města Přerova, obrátit se mohou i na architektu Kláru Koryčanovou, která je administrátorkou celé soutěže.

 

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..