Dnešní pátek třináctého přinesl komplikace stovkám lidí z Přerova, kteří kvůli mrazu přišli o dodávku pitné vody. Voda neteče v několika čtvrtích, kohoutek je suchý i v jedné mateřské škole, v nákupním centru a také v tenisové hale. Dělníci pracují na opravě od pátečních ranních hodin. Odhadem je bez vody až tisícovka Přerovanů.

„Byli jsme informováni, že se porucha týká čtyř výškových dvanáctipatrových domů v ulici Sokolská, dále pak celého domu, který je znám pod názvem Hokejka. Bez pitné vody je i mateřská škola, stojící v této čtvrti a celá obchodní zóna v Lipenské ulici,“ potvrdil přerovský primátor Vladimír Puchalský (SpP).

Někteří lidé si ještě stihli po upozornění natočit vodu alespoň do nádob, pro ostatní je před domy připravena cisterna. V terénu jsou odborníci, zabývající se poruchou.

„Na odstranění havárie se intenzivně pracuje, od rána se vytyčují podzemní sítě. Práce nám ale komplikuje zemina, která je zmrzlá až do čtyřiceti centimetrů,“ uvedl ředitel Vodovodů a kanalizací Přerov Miroslav Dundálek.

Upřesnil, že konkrétně v Sokolské ulici byla zjištěna porucha na přípojce pro výměníkovou stanici, takže přípojka byla odstavena a práce na zprovoznění intenzivně pokračují.

Zatímco zaměstnanci Vodovodů a kanalizací pracovali ještě za tmy na opravě sítě v této části Přerova, objevila se ráno porucha i na druhé straně řeky Bečvy. Od pátku 13. ledna nemají vodu také lidé v ulici U Tenisu a bez přísunu je i celá tenisová hala.

„Za způsobené potíže se odběratelům omlouváme, na opravě pracuje celý tým odborníků,“ ubezpečil Miroslav Dundálek.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..