V pátek 6.1. a v neděli 8.1. probíhal v Přerově a jeho okolí již 18. ročník tradiční Tříkrálové sbírky, kterou měla pod svým patronátem oblastní charita Přerov společně s olomouckou arcidiecézí.

Po sečtení všech v obcí v přerovském regionu se celkem vykoledovalo 848 146,- Kč, z toho v Přerově a příměstských částech částech 149 393,- Kč. Celkem je to o 53 556,- Kč více než vloni. Do koledování se zapojilo 165 skupinek ze 40 obcí a města Přerova. Výtěžek z jednotlivých obcí na Přerovsku naleznete zde: výsledky 2017

„Vítězem koledování se tentokrát staly Suchonice, kde byli lidé nejštědřejší. V průměru každý obyvatel Suchonic přispěl do kasičky 56,- Kč . Největší objem v kasičkách však měly Troubky 71 421,- Kč,“ uvedla koordinátorka sbírky Martina Krejčířová.

Výnos Tříkrálové sbírky z největší části tradičně putuje na podporu lidí v nouzi žijících na území ČR. Jde o různé formy pomoci pro nemocné, osoby se zdravotním postižením, seniory, matky s dětmi v tísni a další. Většina vykoledovaných prostředků zůstává v regionu, kde byly vybrány. Záměry, na které se v daném roce vybírá, jsou předem oznámeny. Výnos letošní sbírky se tak rozdělí mezi více než osm set záměrů. Zhruba desetina výtěžku každoročně připadne na rozvojové projekty v zahraničí (např. na udržení zdrojů obživy nebo vzdělávání), případně zůstane jako rezerva pro případ humanitárních katastrof.

Více informací o celorepublikovém výtěžku ale i dalších zajímavostí naleznete na www.trikralovasbirka.cz

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..