Práce záchranářů je nelehkým každodenním bojem o lidské životy. Mezi všemi pohnutými příběhy, se kterými se záchranáři letos setkali, vyniká příběh paní Jany, která z hořícího auta vytáhla mladého řidiče při vážné dopravní nehodě.

Paní Jana toho dne doslova hrdinským činem přispěla v záchraně lidského života, stala se svědkem vážné dopravní nehody se zahořením vozidla ve kterém zůstal zraněný mladý muž. Duchapřítomně jej z vozidla vyprostila, přivolala pomoc záchranářů a hasičů, zahájila laickou resuscitaci ve spolupráci v telefonického hovoru s dispečerkou ZZS Olomouckého kraje a i díky ni se mohl Jirka po delší hospitalizaci vrátil do běžného života.

Tehdy k události ihned vyjela posádka rychlé zdravotnické pomoci z Litovle a vzlétl vrtulník s posádkou letecké zdravotnické záchranné služby. Tento příběh má své dojemné pokračování. V pondělí 18.12.2016 se paní Jana a Jirka se svoji tetou setkali se zasahujícími posádkami toho dne na heliportu a výjezdovém stanovišti v Olomouci a následně i s paní operátorkou tísňové linky 155 na zdravotnickém operačním středisku.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..