Škodova ulice nepatřila nikdy k chloubám města Přerova. Nejprve prostor u nádraží hyzdilo romské ghetto, teď jsou tu zchátralé domy a všudypřítomný nepořádek. Nyní to však vypadá, že se blýská na lepší časy, a tato část Přerova se již brzy promění k nepoznání.

Zástupci města prodali v roce 2007 pozemky na Škodově ulici společnosti Opera Bohemia. Ta stihla vystěhovat romské obyvatele, avšak nedodržela svůj další závazek, a to vystavět zde obytné domy. Protože nedošlo k naplnění závazku byla radnice nucena pozemky od firmy odkoupit zpět za 3 a půl milionu korun. Paradoxem je, že město prodalo pozemky firmě v roce 2007 za pouhý milion a půl. Podle současných zástupců města však nebyla jiná cesta, jak odstranit tyto zchátralé objekty.

V příštím roce chce město začít se zvelebováním pozemků. Jako první je na řadě odvezení suti a vykácení stromů. Město předpokládá, že do projektu vstoupí investor, který dokončí prvotní záměr, a to vystavět zde obytné domy. Avšak to podle náměstka primátora Pavla Košutka nebude dříve, než bude realizován průpich městem. Jako dočasné řešení, by tak na místě po odvezení suti a dalších úpravách mohl vzniknout park.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..