Dlouho očekávané svátky klidu a míru jsou tady. Zatímco děti se nejčastěji těší na dárky od Ježíška, dospělí jsou rádi za čas strávený s rodinou a chvilkový oddech od pracovního nasazení. Avšak oslava Vánoc není jen radost, ale taky občas pořádná starost.

Své by o tom mohli povídat obchodníci, kteří v posledních dnech zažili v obchodech ten největší nápor. Češi letos za dárky opět utráceli více než v loni, a to průměrně 5 500 korun, což je o 600 korun víc než minulý rok. Údaje vyplývají z průzkumu agentury STEM/MARK.

V obležení jsou, ale i stánky s prodejem živých ryb. Zákazníci chtějí mít rybu, co nejčerstvější, a proto  s jejím nákupem vyčkávají na poslední chvíli. „Včera jsem čekal ve frontě na kapra hodinu“ říká jeden ze zákazníků stánku Rybářství Tovačov. Naopak stromečky už se Češi naučili kupovat s předstihem, a tak některé ze stánků už poslední dny před Štědrým dnem s prodejních ploch zmizeli.

Ač Vánoce umí být i pořádně stresující, snažme se je užít na plno a nevěnujme pozornost malichernostem, které by nám tyto svátky klidu a míru mohli zkazit. Vánoční svátky totiž nejsou jen o dárcích a jídle, jsou především o čase stráveném s rodinou a nezaměnitelné atmosféře, která vklouzne téměř do všech českých domácností.
Veselé Vánoce!

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..