EET v Česku funguje už dva týdny. Názory podnikatelů jsou zatím rozporuplné. Nejvíce si však stěžují stále na náklady, které jim vznikly právě s jejím pořízením. Podle místopředsedy Okresní hospodářské komory Milana Sivera však částka spojená s koupí a provozem EET může být minimální.

Hlavní problém vidí Sivera především v nedostatečných informacích, kterými podnikatelé disponují. Často si tak kupují drahé přístroje a systémy, které ve skutečnosti nepotřebují. Hospodářská komora se snaží v tomto ohledu podnikatele chránit a pořádá pro ně různá školení a semináře, na kterých se dozví nezbytné informace týkající se EET. Hospodářská komora nabízí také poradenské a konzultační služby. „Nezbytné je však, začít EET řešit včas a nečekat až bude 14 dnů před jejím spuštěním“ radí Milan Sivera.

Od 1. března příštího roku by se k segmentu Ubytování, stravování a pohostinství měl přidat také segment Maloobchodů a velkoobchodů. Ve třetí fázi od 1. 3. 2018 se zapojí podnikatelé provozující všechny ostatní činnosti  tj. např. lékaři. Jako posledních se EET týká řemeslníků, a to od 1. 6. 2018.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..