Budoucnost hotelového domu a demolici ve Škodově ulici jsou tématy, které čeká přerovské zastupitele na pondělním jednání. Mimo to také schválení návrhu rozpočtu na rok 2017 nebo 12. etapa revitalizace Předmostí. 

Tématem bude i demolice Strojaře

Na prosincovém jednání čeká zastupitele rozhodnutí o budoucnosti hotelového domu Strojař. Radní Strojař navrhují zbourat a na jeho místě vystavět komunitní byty pro seniory. O těch však rozhodne architektonická soutěž. Bývalý hotel je ve špatném technickém stavu, od střechy zatéká, v celé budově jsou netěsnící stará okna a balkony ve všech patrech jsou v havarijním stavu.

Jak to ve Strojaři vypadá dnes? Podívejte se na fotky >>>

Celkové náklady na vyřešení lokality, ve které dnes hotel Strojař stojí, dosahují 157 milionů korun. Zahrnují koupi budovy, demolici, architektonickou soutěž, nákup sousedního pozemku i výtavbu komunitních bytů. Architektonická soutěž by tak měla vyřešit důležitou lokalitu v centru města, která je vymezena ulicemi Velká Dlážka, Brabansko a nábřeží Rudolfa Lukaštíka. Město tak má jedinečnou příležitost pozitivně ovlivnit vzhled tohoto místa a posunout Přerov blíž k modernímu městu.

Bourání ve Škodově ulici by mohlo proběhnout v roce 2017

Škodova ulice, která je už dlouhou dobu ostudou města, by se měla dočkat demolice zchátralch bytových domů už v roce 2017. Zastupitelé budou projednávat podání žádosti o dotaci do programu Ministerstva pro místní rozvoj, která by měla pomoci financovat zbourání domů, které jsou v havarijním stavu. Bývalý majitel lokality, společnost Opera Bohemia, sice v roce 2009 provedla bourání některých domů, krátce na to však vyhlásila bankrot a ve Škodově ulici od té doby leží jen ruiny. Rezidenční čtvrti, kterou firma slibovala, se město nikdy nedočkalo, a naopak muselo odkoupit pozemky zpět za 3,3 milionů korun.

Vyřešit bourání ve Škodově ulici je nezbytné také vzhledem k průpichu města, který by měl vést právě tudy.

Zastupitelé budou také schvalovat rozpočet na rok 2017 a řešit 12. etapu regenerace sídliště v Předmostí. Ta by se měla dotknout ulice Prostějovská, vyřešit přemístění památníku Jana Husa a upravit prostor před hřbitovem. 23. zasedání zastupitelstva je poslední v tomto roce. V lednu se zastupitelé sejdou 23. ledna.

 

 

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..