Z důvodu údajné nevěry napadl na Štědrý den hodinu před půlnocí v Přerově třiadvacetiletý muž svoji stejně starou přítelkyni. Ženu napadl nejprve vulgárními nadávkami a poté i fyzicky. Zranění jí však nezpůsobil.

Následně agresor napadl na stejném místě i devětadvacetiletého muže. Útočník v napadání osob pokračoval i po příjezdu policistů a jejich výzvě, aby toho zanechal. Z toho důvodu policisté proti muži použili donucovací prostředky a po jeho omezení za použití hmatů a chvatů mu nasadili pouta. Provedenou dechovou zkouškou policisté u muže změřili hodnotu 2,16 ‰ alkoholu v dechu.

„Vzhledem k tomu a neustávajícím agresívním výpadům policisté rozhodli o umístění muže do protialkoholní záchytné stanice. Dalším šetřením policisté zjistili, že muž figuruje v seznamu osob, po kterých policisté pátrají. Proto byl do protialkoholní záchytné stanice umístěn až po provedení s tím souvisejících nezbytných úkonů,“ uvedl mluvčí policistů František Kořínek.

Pro své jednání je muž nyní podezřelý z přestupku proti veřejnému pořádku a přestupku proti občanskému soužití. Za ty mu v případě prokázání viny hrozí pokuta až do výše 20 tisíc korun.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..