Udělat radost sobě nebo svým blízkým a zároveň přispět na aktivity lidí s postižením, můžete po celý týden v prodejně elektra v budově Emosu. Právě tady totiž dnes otevřel stánek denního stacionáře Spolusetkávání.

Tradiční předvánoční výstava denního stacionáře Spolusetkávání Přerov pro lidi s mentálním postižením a kombinovanými vadami dnes začala v prodejně elektra v budově Emosu na náměstí TGM. Najdete tu výrobky od klientů denního stacionáře. Jejich koupí můžete přispět na činnost jednotlivých dílen, ve kterých lidé s handicapem pracují. 

„Klienti pracují v rehabilitačních dílnách, kde malují na sklo, porcelán, textil, vyrábí keramiku, gelové svíčky, mýdla, mozaiky a další výrobky. Máme také šicí dílnu, kde ti zdatnější klienti šijí, ostatní jim pomáhají a učí se stříhat, plnit polštářky a podobně. Učíme se keramiku vylévanou do forem, výrobky z proutí, pracujeme v kuchyni a na zahradě,“ přibližuje činnost stacionáře ředitelka Hana Ryšánková.

Na výstavě najdete textilní zástěrky, malované hedvábné šátky, kapsáře, ošatky nebo bylinkové a pohankové polštáře. Z keramiky tu najdete třeba keramické andílky, mísy a misky, zápichy do květináčů a také skleněné hrnky, talíře, misky a spoustu dalších věcí, kterými můžete udělat radost svým blízkým.

Stánek v prodejně elektro v Emosu najdete pouze tento týden od pondělí do pátku od 8:30 do 17 hodin. Výtěžek z prodeje jde zpět na materiál, ze kterého budou moci klienti centra vyrábět.

O denním stacionáři Spolusetkávání

Spolusetkávání Přerov, z. ú. je denní stacionář, které podporuje seberalizaci osob s mentálním a kombinovaným postižením od 16 let věku. Umožňuje jim trávit čas smysluplně, pracovat na rozvoji svých osobních možností, a tím se lépe začlenit do společnosti.

Klienty denního stacionáře jsou lidé mentálním handicapem a kombinovaným postižením starší 16 let, kteří nenašli své uplatnění na trhu práce nebo do něj nemohou být zapojeni, a také lidé se sníženou soběstačností v základních životních dovednostech.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..