Třetí ročník Vinobraní proběhl v sobotu na zámku v Dřevohosticích. Pět vinařství tu prezentovalo na 60 druhů vín, nechyběla ani vína z Předmostí. Vypilo se téměř 700 lahví.

Výběr toho nejlepšího z Jižní Moravy, cimbálkova a smyčcový kvartet dřevohostickému zámku rozhodně slušely. Renesanční zámek, kde dřív bývala turistická ubytovna nebo ústav pro mládež, se v sobotu proměnil na Chateau Dřevohostice. Vínům z vinařství Pavla Hrušky, rodiny Buchtových, Františka Mádla nebo vinařství Popopovi, tu zdatně sekundovala i přerovská vína Vinum Predmostensis.

„Naše vína se pěstují v lokalitě na Žernavé v Předmostí. Letos se nám podařilo sklidit 2,2 tuny hroznů. Dnes tu mám ale starší ročníky. Hostům chutnaly, všechny lahve jsou už vypité,“ usmívá se Marek Ťápal z přerovského vinařství.

Také ostatní vína rychle mizela. Během večera hosté vypili 678 lahví. Třetí ročník Vinobraní na zámku má na svědomí Kinoklub Dřevohostice. Občanské sdružení, které vzniklo, aby zachránilo místní kino, chce dát dřevohostickému kulturnímu životu nový rozměr. Díky Vinobraní se jim to rozhodně daří.

Foto: KinoklubDřevohostice, PiTV

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..