Neznámý pachatel vnikl v době mezi desátým a patnáctým říjnem do dvou bytů na přerovském sídlišti v Předmostí. Do obou vnikl stejným způsobem a to pravděpodobně po vytlačení okna, které bylo otevřené na mikro ventilaci.

Byty prohledal a odcizil hotovost z různých míst

V prvním bytě, situovaném v přízemí domu, do kterého se dostal z pátku na sobotu, prohledal všechny místnosti. Odcizil celkovou finanční hotovost 171 100 Kč, kterou měli majitelé bytu uloženu na různých místech. Do druhého bytu, umístěného také v přízemí, se dostal na balkon a odtud pokračoval po vytlačení balkonových dveří do dětského pokoje. Byt prohledal, vyházel věci ze skříní a v jednom z pokojů odlomil nohu na stoličce.

„Ve druhém případě způsobil předběžně škodu 500 Kč, zda něco odcizil, bude předmětem dalšího šetření z důvodu hospitalizace majitelky bytu. Případ šetříme pro trestné činy krádež, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Po pachateli v současné době pátráme,“ doplnila Miluše Zajícová, mluvčí Policie ČR Přerov.

Jak předejít krádeži? Pečlivě zamykejte a udržujte vztahy se sousedy

Krádeží vloupáním do bytu lze částečně předcházet jeho dostatečným zabezpečením a udržováním dobrých sousedských vztahů. Nejčastějším místem, kudy pachatel vnikne do objektu, jsou právě dveře a okna a proto by jim měla být věnována vyšší pozornost, dobře je před odchodem z bytu zajistit a zabezpečit a předejít tak vniknutí do bytu nebo domu cizím osobám. Další rady a tipy, jak lze předcházet a zabránit vloupání do bytu a další informace s tím související, naleznete na webu Policie ČR.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..