Divadelní podzim pokračuje improvizačním představením Studia Ypsilon s názvem Pánská šatna aneb Improvizace v Ypsilonce. 20. října se na jevišti se představí Martin Dejdar, Jiří Lábus nebo Pavel Nový.

Ypsilonka se vrací ke svému vynálezu totální improvizace. Úspěšné písničky, řeči, atrakce a nápady. Nepropásněte jedinečnou příležitost nahlédnout tak trochu klíčovou dírkou do pánské šatny ypsilonských herců. Zažijete spontánní atmosféru, improvizační nápady, jedinečné propojení herců a diváků i trochu kolegiální škodolibosti. Vždyť někteří z herců spolu hrají již desítky let a prožili společně velkou část hereckého života. To vše se odráží na vzájemných „přihrávkách“ i nekompromisních „smečích.“

V divadelníh rolích se představí Martin Dejdar, Jiří Lábus, Pavel Nový, Jan Jiráň, Martin Janouš, Dominik Renč a Petr Hojer. Představení proběhne 20. října od 19 hodin v Hotelu Jana.

Posledním představením letošního Divadelního podzimu bude vystoupení 25. listopadu, kdy do Přerova přijede Divadlo Radka Brzobohatého s inscenací Dvanáct rozhněvaných mužů.

O Ypsilonce

STUDIO YPSILON je jedno z předních českých divadel. Má své nezastupitelné místo ve vývoji současného českého divadla. Studio Ypsilon (familiérně Ypsilonka) sídlí v Praze  v prvním pražském konstruktivistickém domě z roku 1927 architekta Jaromíra Krejcara (v centru města ve Spálené ulici), ale vzniklo už roku 1963 v Liberci.

V současné době tvoří soubor (herci a hosté) Studia Ypsilon: Jan Schmid (režisér), Jaroslav Etlík (dramaturg), herci Jiří Lábus, Martin Dejdar, Marek Eben, Jan Jiráň, Miroslav Kořínek, Jiří Korn, Roman Janál, Jana Synková, Jaroslava Kretschmerová, Lenka Loubalová, Zuzana Měsíčková, Jitka Zelenková, Jitka Vrbová, Ondřej Ruml, Martin Janouš, Roman Mrázik, Oldřich Navrátil, Pavel Nový, Renata Rychlá, Barbora Skočdopolová, Paulína Labudová, Daniel Šváb, Mikuláš Čížek, Martin Bohadlo, Petr Vacek, Petr Vršek, Kamila Kikinčuková, Jan Večeřa a další. Většina z nich patří k předním hercům současného českého divadla, velmi známých rovněž z filmu a televize.

 

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..