Před dvěma týdny jsme vás informovali o novince, kterou zavedla přerovská porodnice. Maminky si zde mohou od října vybírat ze tří druhů jídel. Až doposud tuto možnost neměly a musely se spokojit pouze s jedinou nabízenou variantou stravy.

„Jedna dieta je standardní, která tu byla i dříve. Nově si maminky mohou vybírat dietu číslo čtyři, v které je omezen volný tuk a je tedy dietnější. Na výběr mají i dietu číslo tři. To je běžná racionální strava. Tu si maminky však moc nevybírají, jelikož je naproti dvou předchozím nadýmavá, kořeněná a těžko stravitelná“ řekla nutriční terapeutka Jiřina Poppová.

Maminky mají jídelníček k dispozici po celý den na pokoji. Noční služba pak každou z nich obejde a zapíše si její přání. Ve většině případů se ženy rozhodují podle aktuální chuti. Pro některé je však důležité i to, jaké má daná dieta specifikace. Výběr ze tří druhů jídel není v nemocničních zařízení standardem. Maminky si proto novinku velmi chválí. Nemocnice se tak snaží vyjít vstříc ženám, které jsou například vegetariánky nebo dodržují bezlepkovou dietu.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..