Přesně v 10:00 hodin odstartuje ve čtvrtek 13. října 2016 na všech stanicích profesionálních hasičů v Olomouckém kraji první velké předčítání nově vydané knížky Hasičské pohádky.

Autory pohádek jsou sami hasiči ze všech oblastí činností Hasičského záchranného sboru ČR. Jsou to například ti, kteří přijímají tísňové hovory na lince 112, rozhodují o výjezdech jednotky na operačním středisku, tzv. „mokří hasiči“, kteří vyjíždějí ke všem mimořádným událostem, i ti, kteří posléze vyšetřují příčiny vzniklých požárů.

Číst se nebude jen v Olomouckém kraji, ale po celé České republice, do hromadného čtení pohádek se zapojí na celkem 137 stanicích profesionálních hasičů.

„Knížka by měla dětem, ale i dospělým, kteří budou pohádky předčítat, přinést nejen zábavu, ale i ponaučení. Trendem posledních let je totiž snaha vychovávat takové občany, kteří si budou vědomi míry zodpovědnosti za své zdraví a život a nebudou se spoléhat pouze na pomoc státu,“ vysvětluje vznik knihy Vladimíra Hacsiková, mluvčí hasičů Olomouckého kraje.

14 hasičských pohádek pro zábavu i poučení

V první ryze hasičské knížce pod názvem Hasičské pohádky je 14 klasických pohádek. V nich děti potkají draky, čerty, skřítky, statečné kohouty i kapry záchranáře. Společně s vypravěčem mohou děti držet palce kominíku Jankovi, aby stihl včas vymést všechny pekelné komíny, nebo přemýšlet, která kapička vody je ta nejdůležitější. Možná, že i dospělí čtenáři na chvilku znejistí, co je pravdy na pohádce o bratřích Síčích – prvních členech hasičského sboru.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..