Davida Macháčka, známe primárně jako reportéra a novináře (MF DNES, Hospodářské noviny, Aktuálně.cz, Reportéři ČT). Již před mnoha lety objevil svoji vášeň pro fotografii a v roce 2014 založil fotoblog Můj rok se slovy: „Když už mám ten telefon, co umí i fotit, a zároveň jsem líný na psaní deníku, řekl jsem si, že letos zkusím fotodeník. Jeden den – jedna fotka. Žádné umění, žádná krása. Prostě jeden obrázek z každého dne, který mi uvízne v paměti a telefonu. Sám jsem zvědavý, jestli to vydržím a co vznikne za kolekci…“.

Momentky z městských ulic doplňuje verši

Vydržel. Už téměř tři roky každý den přidává na svůj blog fotografii a dodnes k focení používá mobilní telefon, protože jej může mít stále při sobě. Z počátku se zaměřoval pouze na architekturu, postupem času lze zhlédnout také momentky z městských ulic, snímky z cest, portréty, či oblíbené detaily. Důležitým pravidlem je, vždy fotit spontánně a žádné snímky dopředu neplánovat, nearanžovat. Každou fotografii David Macháček doplňuje krátkým veršem, který dodává fotografiím autentičnost a odhaluje fotografovu náladu a pocity, se kterými fotografii pořídil.

Pokud knížku prodám, vyrobím fotky na přerovskou výstavu

V září spatřila světlo světa fotokniha Davida Macháčka – jedna kniha doplněna o ručně psané verše a nálady. Galerie Krystal (Soňa Malinová) se rozhodla tuto jedinečnou a jedinou knihu vydražit. „Pokud se podaří knížku prodat, tak za utržené peníze nechám vyrobit velké fotky na podzimní výstavu v Přerově“ pobízel k dražbě samotný autor na svém FB profilu. Jaké fotografie se za vydraženou částku nechaly vyrobit, se přijďte podívat již od 20. října do GALERIE REALIT.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..