Dnes, ve čtvrtek 6. října probíhá v hotelu Jana v Přerově Burza práce a vzdělávání. Na druhém ročníku veletrhu škol a zaměstnavatelů z kraje mají studenti možnost najít si obor, který je zaujme, nezaměstnaní zase prohlédnout si nabídku volných míst.

„Na letošní burze máme 22 vystavovatelů z řad firem a okolo dvacítky škol. Burzy jsou realizovány proto, aby podpořily nabídku vzdělávání v technických oborech a aby pomohly firmám, které se potýkají s nedostatkem kvalifikovaných zaměstnanců, najít uchazeče,“ představuje burzu Ilona Kapounová, ředitelka kontaktního pracoviště ÚP Přerov.

Burzy, které pořádá Úřad práce spolu s Hospodářskou komorou a Svazem průmyslu a dopravy, jsou lokální a konají se po celém Olomouckém kraji.

Burza je pro studenty, nezaměstnané i pro ty, kdo uvažují o změně

Na dnešní burzu se přijde podívat až 600 žáků základních škol, především osmých a devátých tříd, kteří si mohou vybrat z nabídky škol a nechat si od jejich studentů poradit, který obor by je mohl bavit.

Také regionální zaměstnavatelé mají na burze své místo. Nejčastěji tu hledají právě zaměstnance do technických oborů a na technické pozice. Zároveň je burza místem setkání zaměstnavatelů a studentů.

Příležitost navštívit Burzu práce a vzdělávání je možné dnes až do 17 hodin v hotelu Jana. Podobné burzy již proběhly v Olomouci a Prostějově, v Olomouckém kraji čeká burza ještě město Šumperk, kde bude 13. 10.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..