Nemáte plány na pátek 30. září a zajímá Vás, kde se opravují železniční kolejová vozidla? Pak máte jedinečnou příležitost zavítat do sídla Dílen pro opravy vozidel (DPOV, a.s.) v Přerově. V tamějším areálu na Husově ulici se totiž bude konat oslava 10. výročí založení této společnosti.

Hlavní program oslav pro širokou veřejnost začne v 15 hodin. Součástí bude expozice historických lokomotiv (E499.085, T466.0007, 749.250, T466.2103) včetně znovu zprovozněného vozu Stříbrného šípu. Bude možno se svést i legendárním osobním motorovým vozem M 131.1 Hurvínkem v rámci železniční stanice Přerov.

Z Olomouce do Přerova se vypraví zvláštní historická jízda – parní vlak Rosnička (464.202) s devíti „rybáky“ vyjede ve 14.25 hodin. Malí návštěvníci uvítají skákací hrad, kinematovlak anebo hry s železniční tématikou. Zpřístupníme modelové kolejiště a nouze nebude ani o zajímavý kulturní program, během něhož vystoupí skupiny Inflagranti, Jelen a No Name. Celá akce je přístupná zdarma a pod záštitou primátora města Přerova Mgr. Vladimíra Puchalského.

 

fb-icon50 Událost na facebooku

 


10-vyroci-dpov-prerov-plakat


Společnost DPOV, a.s. se řadí mezi přední opravce železničních kolejových vozidel (ŽKV) v České republice. Působištěm společnosti však není pouze území ČR, ale jméno DPOV je známo i v okolních státech. Vznik akciové společnosti DPOV se váže k roku 2007. Z opravárenských pracovišť ČD Přerov, Nymburk a Veselí nad Moravou, vzešla společnost, která má svá působiště též v Olomouci a Valašském Meziříčí. Společnost patří do Skupiny ČD a je primárně opravcem jak pro mateřskou organizaci ČD, tak pro všechny členy Skupiny ČD. Za dobu své existence dosáhla společnost pozoruhodných výsledků v opravách a údržbě elektrických i dieselelektrických železničních kolejových vozidel, motorových vozů, osobních a přívěsných vozů provozovaných na dopravní cestě v České republice a to včetně požadovaných změn a úprav zadaných objednatelem opravy.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..