Výstavní projekt Z koupelen a ložnic… aneb O čem se nemluví vzbudil nemalý zájem u návštěvníků přerovského muzea. Obzvlášť divácky úspěšná byla muzejní noc s názvem (Ne)mravná noc u Poupětů, kdy se na mnohé návštěvníky nedostalo.  Proto se realizační výstavní team rozhodl uzavřít tento projekt novým divadelním představením z autorské dílny muzejních tvůrců na téma „Co se do výstavy nevešlo“.

V pátek 7. října se v prostorách přerovského zámku uskuteční derniéra výstavy s výstižným názvem „Splachujeme!“, při níž dojde k prvnímu muzejnímu zjevení! Na pánských toaletách se Jekatěrině Latrinovně Stoličnoj (manažerka provozu pánských toalet) zhmotní několik historických postav: pravěký lovec Velký medvěd, antický hoch Alexiás z Athén, středověký mnich bratr Eustach, šlechtic Maxmilián Dupka z Horní Trčky… V komediálně laděné kostýmované koláži v podobě muzejního divadelního představení pohovoří více než otevřeně o intimitách své doby!

Pro ty z návštěvníků, kteří neměli možnost vidět muzejní noc, je na závěr derniéry jako bonus připraven filmový sestřih z muzejní noci, v němž se můžou diváci těšit na opětovné setkání s oblíbenými Poupětovými, a znovu tak prožít vyšetřování podivného zmizení služky Filomény, při kterém nahlédnou nejen do intimních prostor domácnosti ctihodné rodiny Poupětovy, ale i do jejich rodinných tajemství.

Derniéra proběhne 7. 10. 2016 v 17:00, vstupné 30/60 Kč, vstupenky v  předprodeji na pokladně muzea od 13. září. Omezené množství míst k sezení.

 

 

 

 

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..