Mezi to nejzajímavější, co můžete v září v Přerově zažít, patří festival Blues nad Bečvou, divadelní podzim v hotelu Jana nebo program ke Dni evropského kulturního dědictví.

Na bluesovém festivalu zahraje brit, který vyhrál British Blues Awards

Po velmi povedené akci Hudební léto na hradbách přichází zářijový festival Blues nad Bečvou. Čtvrtý ročník akce plné pečlivě vybraných kapel odstartuje koncert v úterý 5. září v 19 hodin na hradbách. Program otevírají latino bluesoví Vargas Blues Band, v pátek a sobotu je pak doplní další interperti v prostorách pivovaru. Mezi nimi je i Laurence Jones, který v roce 2015 zabodoval jako mladý talent na British Blues Awards.

Poslední koncert Hudebního léta na hradbách

Ve čtvrtek 8. září nás čeká ještě poslední koncert už zmíněného Hudebního léta na hradbách. Letos naposled si tak můžete užít hudbu na stmívajících se městských hradbách, tentokrát pod taktovkou Willa Johnse, synovce Erica Claptona. Přímý přenos opět na našem webu.

Otevřené dvorky a Památník Jednoty bratrské – oslavy Evropského dne kulturního dědictví

Novinkou v zářijovém kulturním programu je program připravovaný ke dni Evropského kulturního dědictví. V neděli 11. září se v centru města otevřou dvory, zahrady a dvorky, které jsou jinak veřejnosti nepřístupné. Mezi nimi bude i dvůr matriky nebo zahrada chrámu sv. Cyrila a Metoděje. Na každém z nich navíc čeká na návštěvníky různorodý program – od výtvarných dílen přes fotografických ateliér až po program pro děti. Po celý víkend navíc budou otevřeny památky po celém okrese.

Navečer pak město chystá slavnostní otevření Památníku Jednoty bratrské, který se v předpolí Tyršova mostu staví už od jara. Otevření začíná v 18 hodin.

Divadlo a jiný tyjátr

Začínající podzim je taky už tradičně sezónou divadel. Hned v pondělí 12. 9. Jiří Langmajer s Adélou Gondíkovou ve hře Ani za milion! v rámci Divadelního podzimu v hotelu Jana.

Na stejném místě pak 20. 9. vystoupí chlapci z oblíbené televizní Partičky. Aby toho nebylo málo, koná se v ten samý den v Městském domě představení Frankie a Johny s Terezou Kostkovou a Alešem Hámou.

Přerovské domy a architektura

Přerovská architektura svou krásu na první pohled neodhaluje kde komu. Občas prostě musí zvednout oči od chodníku a zahledět se na domy a ulice jinýma očima. Pomoci vám může třeba komentovaná prohlídka, kterou pořádá Muzeum Komenského v sobotu 11. 9. od 10 a od 14 na téma z Přerovských lázní, kašen a plováren. Sraz je na Horním náměstí.

Akce, která tak úplně nepatří do zářijových tipů, ale neměla by vám uniknout, je pak Den architektury, který proběhne 1. října. Letos na téma Přerovské obchodní domy (Hurá dovnitř!). Procházka začíná ve 14 hodin u kašny na náměstí TGM.

 

A mimochodem – od pátku 9. září také začínají taneční :)

 

 

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..