Do programu míří 16 a půl milionu korun

Vyhlášení dotačních grantových programů pro rok 2017 schválili přerovští radní. Návrh čeká ještě na souhlas zastupitelů, kteří se sejdou k hlasování v pondělí 19. září.Vyhlášení dotačních grantových programů pro rok 2017 schválili přerovští radní. Návrh čeká ještě na souhlas zastupitelů, kteří se sejdou k hlasování v pondělí 19. září.

„Program na podporu kultury počítá s částkou 2 miliony 30 tisíc korun, do sportu směřuje 10 milionů 800 tisíc korun, do aktivit volnočasových je naplánována suma 404 tisíc korun a oblast sociální a zdravotní má vyčleněnou částku 3 miliony 384 tisíc korun,“ uvedl náměstek přerovského primátora Tomáš Navrátil (ANO).

Pokud zastupitelé vyhlášení dotačních programů podpoří, budou zájemci vyzváni k předložení žádostí na konkrétní akce a aktivity, které připravují či plánují na příští rok. „Počítáme s tím, že žádosti budou podávány od 24. října do 4. listopadu – a to na adresu Bratrská 34, kde je podatelna magistrátu,“ doplnila vedoucí kanceláře primátora Daniela Novotná. Tiskopisy by měly být k vyzvednutí už od 21. září na třech místech. V Městském informačním centru na Masarykově náměstí – a dále v Kanceláři primátora na adrese Masarykovo náměstí 2, kde budou k dispozici tiskopisy pro žádost v oblasti kultury, a na adrese Smetanova 2, kde budou formuláře pro žádosti sportovní, volnočasové a pro oblast sociální a zdravotní. Tiskopisy najdou zájemci také na webových stránkách města.

Město Přerov má od loňského roku nový grantový systém, který spravedlivější cestou přiděluje peníze do všech oblastí. „Tento systém se nám v prvním roce fungování osvědčil. Máme podle pravidel jasně nastavená hodnotící kritéria, takže každé žádosti o grant přidělujeme určité body a tak vytváříme žebříček. Prioritu v našem hodnocení mají aktivity pro děti a mládež,“ upřesnila Daniela Novotná. O tom, které organizace a které projekty získají grantovou podporu města, se žadatelé dozvědí v lednu roku 2017, kdy bude žádosti schvalovat zastupitelstvo města.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..