Nové i staré, funkční, i ty, ve kterých se již zabydlely jiné objekty. Takové obchodní domy představí Den architektury v Přerově už tuto sobotu.

Bez nákupní tašky na místa, kam se jindy nepodíváte

Možná ani netušíte, že první obchodní domy v Přerově vznikaly již v první polovině 20. století. Jak tehdy uvažovali architekti a na co všechno musí při stavbě obchodního domu myslet dnes? S architektem Janem Horkým bez nákupní tašky na místa, kam zákazníci běžně nechodí.

Architektonická procházka, která návštěvníky provede bývalým obchodním domem Avion, nákupním domem Baťa nebo nově otevřenou budovou Prioru začíná v sobotu 1. října ve 14:00 u kašny na náměstí TGM.

Večerní film o městských zásazích

Program pokračuje večerním promítáním filmu Lidský rozměr v COWorkingu Přerov (nad OD Baťa od 19:30. Film Lidský rozměr přispívá do diskuze, která je mimořádně aktuální i u nás: Jak docílit, aby se ve městech žilo lépe? Na příkladech několika metropolí film ukazuje, v jak živoucí a inspirativní organismus lze města citlivými zásahy proměnit, či naopak jak lze ignorantským přístupem veškerý život v ulicích zabít.

Zdroj: Den architektury

 

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..