O uplynulém víkendu hostilo kladenské Sletiště Mistrovství ČR mužů a žen do 22 let. Z atletického oddílu SK Přerov se jej zúčastnila pouze koulařka Barbora Zatloukalová, která ale dosáhla výrazného úspěchu, když obsadila čtvrté místo!

 Na domácí šampionát se Barbora nominovala výkonem 12,82 m, kterým zároveň drží přerovský rekord jak mezi juniorkami, tak mezi ženami. V neděli poslala čtyřkilové náčiní nejdále do vzdálenosti 12,20 m, a to hned prvním pokusem. Po zranění kotníku tak může být více než spokojená jak s umístěním, tak s výkonem, který patří k jejím nejlepším v této sezóně.

O pár dní dříve, ve čtvrtek 25. srpna, se Barbora předvedla ve formě také na domácích závodech, když překonala již 51 let starý přerovský rekord Evy Cenkové v hodu diskem.

Cenková v roce 1965 hodila kilovým náčiním do vzdálenosti 34,24 m, Zatloukalová poslala disk ještě o 1,02 m dále. Kromě tohoto juniorského rekordu se postarala také o rekordní zápis mezi ženami do 22 let. Také tento rekord nebyl překonán již pěknou řádku let – od roku 1971 jej držela Helena Sázelová výkonem 34,80 m.

Vysoko je Zatloukalová také v přerovských historických tabulkách žen – tímto výkonem se posunula již na čtvrté místo. Nejlepší přerovský výkon všech dob je ale ještě daleko – leží až za hranicí 40 m, přesněji na 41,05 m.

Nejbližšími závody nejen Zatloukalové ale i mnoha dalších přerovských atletů bude v sobotu 3. září závěrečné 4. kolo II. ligy mužů a žen. V ní se přerovským celkům letos daří – ženy tabulku s náskokem vedou a mužům patří druhé místo.

Zdroj: Atletika Přerov

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..